8. December 2023

Mange potensielle kryptoinvestorer har også bekymringer om sikkerheten til ulike plattformer. Hvordan klarer Tesla Coin konkurrentene på dette området? De samme reglene styrer dette asiatiske fintech-selskapet som andre finansinstitusjoner i Singapore.

les mer her: https://www.indexuniverse.eu/nb/tesla-coin-svindel/

Hva trenger du å vite om forskjellene mellom singaporske og amerikanske finansforskrifter? I USA nyter innskuddskontoer FDIC-beskyttelse. La oss gå gjennom et sammendrag av hva FDIC er og hva det gjør for forbrukere.

FDIC-beskyttelse

FDIC ble dannet i 1933 som en del av Banking Act, og representerer en beskyttelse for pengene dine dersom en bank der du har plassert pengene dine opplever økonomiske vanskeligheter.

Hvilke fond blir forsikret gjennom FDIC? De inkluderer:

  • Sparekontoer
  • Sjekke kontoer
  • Tidsinnskudd (f.eks. CD-er)
  • Postanvisninger, kasserersjekker og andre offisielle gjenstander utstedt av en bank
  • Omsettelig rekkefølge for uttak (NÅ) kontoer

Standardforsikring gjennom FDIC gir dekning på opptil $250 000 per innskyter, per eierkategori, per FDIC-forsikret bank. Denne grensen viser seg gjeldende for alle innskudd som eies av en kontoinnehaver. Du kan lese mer om FDIC-beskyttelse her.

SIPC-beskyttelse

Vil du nyte de samme beskyttelsene når du åpner en konto gjennom Tesla Coin? Det enkle svaret er nei.

Dessuten vil ikke kontoen din falle inn under beskyttelsen som tilbys av det ideelle selskapet, Securities Investor Protection Corporation (SIPC), heller. Du kan lære mer om SPIC her.

Tesla Coin-plattformsikkerhet

Nå som du har en bedre forståelse av beskyttelse som ikke er tilgjengelig med Tesla Coin, la oss ta en titt på selskapets forholdsregler for å beskytte kundemidler.

Plattformsikkerheten er basert på SSL-kryptert trafikk og kjører på Amazon Web Services (AWS). AWS representerer en sikker skyinfrastruktur.

Dessuten går alle kryptovalutaer som holdes i varetekt hos Tesla Coin i kjølelager. Ingen varme lommebøker blir brukt, aldri.

Kunder kan kjøpe tilleggsforsikring gjennom Nexus Mutual for å redusere risikoen for hacking. Men Tesla Coin betaler ikke regningen for disse retningslinjene.

Hvis du finner ut at Tesla Coin er produktet for deg, bør du vurdere å kjøpe forsikring gjennom en smart kontrakt som Nexus Mutuals Tesla Coin Custody Cover. Du vil få tilgang til dekning på opptil $36 millioner og en premie på 2,6 % per år.

Forstå motpartsrisiko

Selskaper som er avhengige av institusjonelle utlån gjennom Tesla Coin kan misligholde sine lån, og dette er en realitet du må huske på. Som et resultat må Tesla Coin sikre troverdigheten og risikoprofilen til institusjonene som låner fra dem.

De må garantere at selskapene de låner ut til viser seg både solvente og legitime nok til å betale ned gjeld. Tesla Coin forblir selektiv med hensyn til institusjonene de låner ut til av disse grunnene.

Tesla Coin veterer selskaper basert på kredittscore for å redusere risikoen for mislighold av lån. Deretter garanterer selskapet avtaler tilsvarende.

Selskapet avslører informasjon om det nøyaktige sikkerhetsforholdet, 130 %, de krever, noe som lover godt for åpenhet. Men Tesla Coin avslører ikke selskapenes kredittscore som de låner ut til.

Faktisk kan plattformen redusere risikoen ved å diversifisere selskapene de jobber med. Men mangel på spesifikk informasjon om kredittpoeng kan vise seg å være støtende for noen forbrukere.